skip to Main Content
POP UP NA DOCLISBOA

Sudjelovanje Centra za kulturne djelatnosti, voditeljice POP UP poduzetnik projekta Pauline Križić te dokumentartnog filma Biti u rodu s Johnom Malkovichem na Doclisboa 2021.

Dokumentarni film „Biti u rodu s Johnom Malkovichem“ redatelja i scenariste Luke Mavretića, scenaristkinje Valentine Mavretić, produkcije 4 film d.o.o. i ko-produkcije Centar za kulturne djelatnosti je primljen na program Doclisboa i industry program Nebulae koji se održao od 21.10.2021. do 23.10.2021. godine u Lisabonu, Portugalu, dok se sam festival održavao u periodu od 17.10. do 27.10.2021. godine.

U Lisabonu su projekt predstavljali redatelj Luka Mavretić te voditeljica POP UP projekta Paulina Križić. Dokumentarni film „Biti u rodu s Johnom Malkovichem“ je odabran za sudjelovanje tijekom dokumentarnog festivala ZagrebDox, kao jedan od 9 projekata iz Hrvatske.

Program Nebulae je novi prostor za umrežavanje u Doclisboi. Nebulae predstavlja različite aktivnosti, a voditeljica projekta Paulina tijekom tri dana(21.-23.10.2201.) sudjelovala je na različitim aktivnostima: networking, pitching vježbe vezane uz unapređenje razvoja, produkcije i distribucije neovisnog filma.

Također, svake godine je druga zemlja u fokusu Nebulae, za 2021. godinu to je Hrvatska te samim time je odabrano nekoliko dokumentarnih filmova iz Hrvatske.

Lisbon Docs je međunarodni forum za financiranje i koprodukciju dokumentarnih filma, u organizaciji EDN -a (Europska dokumentarna mreža) i AporDoc -a (Portugalska dokumentarna udruga), koji se održava u okviru Doclisboa – Međunarodnog filmskog festivala. U sklopu Nebulae programa održalo se nekoliko aktivnosti od 21. do 23.10.2021.uključujući vježbe za predstavljanje/pitching projekata, službeno predstavljanje pojedinačnih projekata filmskim profesionalcima, poput producenata, sales agenata, predstavnika festivala i distributera te sastanci jedan-na-jedan. Program je podrazumijevao i nekoliko mogućnosti networking-a sa ostalim profesionalcima iz cijele Europe.

Ovogodišnje izdanje programa DocLisboa se odvijalo u u hibridnom formatu – sa aktivnostima online i uživo. To je podrazumijevalo događaje umrežavanja za domaće i međunarodne sudionike, prezentacije i pitching sesiju za hrvatske projekte u razvoju. U sklopu online programa je otvorena platforma na kojoj je bilo moguće održati online sastanke, povezati se sa drugim filmskim profesionalcima te predstaviti svoj projekt. Također, službeni dio pitching marketa se prenosio online gdje su predstavljanje projekta pratili svi zainteresirani filmski profesionalci, uključujući producente, sales agente, distributere i predstavnike festivala.