skip to Main Content
PAMETNO NE NASILJU

Centar za kulturne djelatnosti proveo je kampanju projekta Pametno NE nasilju. 10 jednominutnih video animacija o različitim oblicima vršnjačkog nasilja podijeljeni su na Instagram i Facebook stranici udruge.

Ovom kampanjom mlade smo nastojali informirati o različitim oblicima vršnjačkog nasilja te educirati o načinima reagiranja, zaštite i prevencije vršnjačkog nasilja.

Sve animacije možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Animacije i edukativni materijali za radionice uz animacije poslani su svim osnovnim školama u Hrvatskoj, a povratna informacija bila je odlična. Preko 70 škola diljem RH animacije je pokazalo učenicima te ih planiraju koristiti u budućnosti za prevenciju nasilja u školskim klupama.

Na društvenim mrežama animacije su pregledane preko 20 000 puta.

Animacije šalju vrlo važnu poruku djeci i mladima – nasilje nije prihvatljivo ponašanje, a uloga i reakcija promatrača na nasilje ključna je za prevenciju nasilja među djecom i mladima!

Kampanja je provedena u sklopu projekta Pametno NE nasilju kojeg je financiralo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike tijekom 2021. godine.