skip to Main Content
KAMPANJA SJEĆANJA ZA VJEČNOST

Kampanja Sjećanja za vječnost prenosi životna iskustva osoba starije životne dobi. S ciljem povećanja kvalitete života starijih osoba, tijekom svibnja družili smo se s pet osoba 65+ koje su nam pričale o profesionalnom radu, načinu života, ciljevima i postignućima te nam podijelili savjete za mlađe generacije.

Kampanja se provodi u sklopu trogodišnjeg programa RE-GENERACIJA (Revitalizacija kvalitete života starijih osoba) kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Projekt provodimo u partnerstvu s Domom za starije Pešćenica te Centrom za rehabilitaciju Komarevo.

Zahvaljujemo Državnom arhivu u Zagrebu za snimanje video spotova u predivnom interijeru, a o našim sugovornicama i sugovornicima imamo samo riječi pohvale za odličnu suradnju.

Pogledajte video spotove s umjetnikom Vladimirom Vrljićem Ankinom, sindikalistom Dragutinom Črljenecom, arhitekticom Božidarom Štambuk, pilotom Zlatkom Kurjakovićem te aktivistkinjom Ivanom Radić.

Bio je pravi gušt slušati priče o odrastanju, školovanju, upornosti u ostvarivanju životnih ciljeva i dijeljenju iskustva.

Osobe starije životne dobi vrijedne su članice i članovi našeg društva koje u skladu s mogućnostima mogu obogatiti našu svakodnevicu, ako ih uključimo i uvažavamo.

Sve video spotove pogledajte na našem YouTube kanalu.