skip to Main Content

Centar za kulturne djelatnosti 2016. godine u Zagrebu, provodio je projekt „Znamo i možemo!“ koji je financiran iz proračuna Grada Zagreba.

ZNAMO I MOŽEMO

Centar za kulturne djelatnosti 2016. godine u Zagrebu, provodio je projekt „Znamo i možemo!“ koji je financiran iz proračuna Grada Zagreba, kroz dvije edukativne radionice na teme: „Samozapošljavanje mladih“ i “Razvoj i upotreba digitalnih tehnologija u online poslovanju”.

Centar za kulturne djelatnosti kroz ovaj projekt pruža potporu mladim, dugotrajno nezaposlenim osobama u svrhu njihovog ravnopravnog uključivanja i sudjelovanja na tržištu rada kroz model samozapošljavanja, čime ublažava raskorak između ponude i potražnje na tržištu rada. Na taj način, omogućit će se razvoj tržišta rada, a mlade, dugotrajno nezaposlene osobe, osposobit će se za hrabrije hvatanje u koštac s nezaposlenošću.

Kroz prethodno navedene dvije edukativne radionice na teme: “Samozapošljavanje mladih” i “Razvoj i upotreba digitalnih tehnologija u online poslovanju”, mlade, dugotrajno nezaposlene osobe imale su priliku steći izvaninstitucionalno obrazovanje u okviru usavršavanja i razvijanja znanja i vještina, najprije o tome kako započeti proces samozapošljavanja, koji su financijsko-pravni okviri i koraci neophodni za početak takve vrste zapošljavanja, tj. kako odabrati adekvatnu djelatnost, a potom i kako razviti i usavršiti digitalne vještine i znanja vezana za korištenje video-novinarstva, video-produkcije, Internet marketinga, te društevnih mreža u online poslovanju.

Ovim putem Centar za kulturne djelatnosti zahvaljuje Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na suradnji, stručnoj suradnici i predavaču Ivi Markić, te našim dragim volonterima.