skip to Main Content
Video info kutak za tražitelje azila

U sklopu projekta izrađeno je 6 videoisječaka na teme:

  • opće informacije
  • pravno savjetovanje, smještaj i svakodnevni život
  • zdravstvena zaštita
  • obrazovanje
  • obveza poštivanja zakonskog okvira
  • kulturna obilježja u lokalnoj zajednici.
VIDEO INFO KUTAK ZA TRAŽITELJE AZILA

Centar za kulturne djelatnosti provodio je projekt Videoinfokutak za tražitelje azila uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt se provodio od rujna 2019. godine do kraja kolovoza 2020. godine.

Cilj je projekta kroz 6 videospotova tražitelje azila, azilante te strance pod privremenom ili supsidijarnom zaštitom, ali i općenito strane državljane u Republici Hrvatskoj, informirati o pravima, obvezama i običajima naše zemlje.

6 VIDEOSPOTOVA

Video spotove pogledajte na našem YouTube kanalu.

Pozivamo sve strane državljane da posjete poveznice na kojima se mogu informirati o pravima i obvezama tijekom boravka u Republici Hrvatskoj.

Za besplatnu pravnu pomoć obratite se Pravnoj klinici Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Za pomoć i podršku obratite se Isusovačkoj službi za izbjeglice Hrvatska.

EASO – European asylum support office je agencija Europske unije na čijim stranicama na engleskom možete pronaći sve informacije za podršku tražiteljima azila na području Europske unije.

POVEZANE OBJAVE

Video Info Corner for Asylum seekers (Farsi language) As a part of the project, 6 videos were made containing the necessary information for asylum seekers and…

Video Info Corner for Asylum seekers (Pashto language) As a part of the project, 6 videos were made containing the necessary information for asylum seekers and…

Pogledajte 6 video spotova snimljenih u sklopu projekta Video info kutak za tražitelje azila. Projekt se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i…