skip to Main Content
SNIMANJE DOKUMENTARNOG FILMA Biti u rodu s Johnom Malkovichem

U subotu, 4.12.2021. filmska ekipa Centra za kulturne djelatnosti i 4 filma su sudjelovali na snimanju dugometražnog dokumentarnog filma Biti u rodu s Johnom Malkovichem, redatelja i scenariste Luke Mavretića te scenaristkinje Valentine Mavretić. Na snimanju su sudjelovali voditeljica projekta Paulina Križić i predsjednik udruge CKD Matko Štambuk. Centar za kulturne djelatnosti je ko-producent produkciji 4 film na ovom projektu.

Snimanje se odvijalo tijekom dana te smo popratili dolazak poznatog Hollywoodskog glumca Johna Malkovicha u dvoranu Lisinski gdje se održao event pod nazivom  John Malkovich – The Music Critic, written and conceived bs Aleksey Igudesman.

Biti u rodu s Johnom Malkovichem je dokumentarni film o mladom scenaristu i pjesniku koji je od ranog djetinjstva opsjednut filmskom umjetnošću, ona mu služi kao bijeg od stvarnosti od loših obiteljskih odnosa. Potaknut djedovim pričama iz prošlosti započinje istragu obiteljskog mita o srodstvu s Johnom Malkovichem. Film je već sudjelovao na nekoliko poznatih marketa dokumentarnog filma poput ZagrebDox Pro 2021 gdje je osvojio HBO nagradu za razvoj, zatim bio je pozvan na DocLisboa 2021 u Lisabonu, Portugalu te Bio to B 2021 u sklopu Biografilm festivala u Bologni, Italiji. Također, projekt je već podržan od strane Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministarstva Italije, Friuli Venezia Gulia Fond, Grad Zagreb, Grad Rijeka, Karlovačka županija i RE-ACT Fond te od strane talijanske ko-produkcije TESLA Production i Otvorene medijske grupacije.