skip to Main Content

JAČANJE POSLOVANJA DRUŠTVENIH PODUZETNIKA

Kreativni producent POP-UP poduzetnik projekta, Tomislav Goleš Babić sudjelovao je na susretu polugodišnjeg izvještaja o napretku provedbe projekata „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.“ (UP.02.3.1.03.) 13. i 14. srpnja 2021. godine
u Hotel Zora, Primošten u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Tomislav je u Primoštenu sa ostalim udrugama, nositeljima projekata na ovom natječaju dijelio iskustvo provedenih aktivnosti te planiranja za sljedeće razdoblje.

Projekt POP-UP poduzetnik planiran je oko jednog općeg cilja: dokazati da je društveno poduzetništvo u Hrvatskoj moguće, ekonomski isplativo i istovremeno društveno korisno. Stoga je CKD za svoje poduzetničke aktivnosti izabrao područje u kojem pokazuje značajne rezultate –  audiovizualna (AV) produkcija i planiranje i provođenje društveno korisnih kampanja – kako bi osigurao da ekonomski efekti budu prihvatljivi. S druge strane, one društveno korisne, CKD u javno područje uvodi audiovizualnu produkciju i javne kampanje koje se upiru na značajne društvene vrijednosti (sprečavanje diskriminacije, briga za okoliš, poticanje društvene solidarnosti).

Do sada smo u sklopu projekta zaposlili dvije mlade i nezaposlene osobe, izradili novu – dvojezičnu web stranicu Centra za kulturne djelatnosti te vizualni identitet projekta.

Voditeljica projekta sudjelovala je na radionici i filmskom festivalu u Italiji te je sklopljen koprodukcijski ugovor s producentskom tvrtkom 4 Film.

Centar za kulturne djelatnosti kao smjer za ostvarivanje društveno poduzetničkih aktivnosti odabrao je i izradu dokumentarnih, dugometražnih filmova te u tom dijelu nastavljamo osposobljavati voditeljicu i kreativnog producenta.

Pogledajte kratku prezentaciju o aktivnostima projekta POP-UP poduzetnik.