skip to Main Content

Centar za kulturne djelatnosti na ovom je projektu bio partner Otvorenoj medijskoj grupaciji. Projekt je financiran je od strane Europske komisije kroz program PROGRESS, a sufinanciran od INA-e, Ureda za udruge Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Primorsko-goranske županije, Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske pošte.

FROM FOSTER TO PROSPER

Projekt na nekoliko razina adresira probleme mladih iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Kroz njega smo direktno povezali  poslodavce koji traže djelatnike s mladima iz domova, a  medijskom kampanjom podigli razinu  o socijalnoj isključenosti mladih iz domova.  Glasnogovornica kampanje bila je potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih gđa. Milanka Opačić.

Europska komisija koja je financirala ovaj projekt, odabrala je projekt „Iz doma na svoje“ kao jedan od deset najboljih projekata u Europi, upravo radi konkretne pomoći koju svi uključeni u proces mogu pružiti mladima iz domova.

Osim u Hrvatskoj, aktivnosti su se provodile u Sloveniji, Srbiji i Makedoniji. Iako je projekt završio u 2012. godini, projekt je toliko uspješan i opće prihvaćen, da se planira nastavak aktivnosti u ovoj i narednim godinama.