skip to Main Content

 

Caravane -Climate Fusion Art – Málaga

 

U prostorijama rektorata Sveučilišta u Málagi održan je 12. i 13. ožujka ove godine početni sastanak za provedbu projekta “Caravane -Climate Fusion Art“, koji sufinancira Europska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu Europske komisije (European Education and Culture Executive Agency – EACEA), u okviru programa Kreativna Europa (Creative Europe).

Osnovna zadaća inicijative jest poduprijeti projekte koji uključuju organizacije iz kulturnog i kreativnog sektora s ciljem zaštite, razvoja i promicanja kulturne i jezične raznolikosti i europske kulturne i jezične baštine, kao i povećanja konkurentnosti i gospodarskog potencijala tih sektora.

U projektu  ‘Caravane -Climate Fusion Art ‘ sudjeluje šest organizacija iz pet različitih zemalja: Universidad de Málaga (Španjolska), Centar za kulturne djelatnosti (Hrvatska), Zavod za izobraževanje in kulturne dejavnosti Bob (Slovenija), Social Climate, S.Coop.And (Španjolska), Association International Cultural Center Black Sea Global (Gruzija) i Gires-Global Institute for Research, Education & Scholarship B.V. (Nizozemska).

Cilj projekta jest oformiti laboratorije zajedničkog stvaranja mladih umjetnika u spomenutim zemljama za proizvodnju umjetničkih djela (glazba, kazalište, stripovi, plesni komadi, književnost, film itd.). Ti laboratoriji trebali bi se povezati u zamišljenu Europsku mrežu umjetnika radi razmjene dobrih praksi i znanja te postizanja sinergijskog djelovanja među njima. Svi laboratoriji radit će pod zajedničkom temom održivosti, s konačnim ciljem podizanja razine osviještenosti i poticanja djelovanja u području klime i održivih inicijativa, pravičnosti, socijalne skrbi, inkluzivnosti i mira.