skip to Main Content
BESPLATNE ZOOM RADIONICE KREATIVNOG PISANJA ZA MLADE OD 15 DO 25 GODINA

Radionice kreativnog pisanja odvijaju se u sklopu europskog projekta Art(ve)šeraj te su namijenjene osobama od 15 do 25 godina koje imaju afiniteta prema pisanju te koji uz vodstvo mentorice žele razviti svoj osobni i prepoznatljiv stil.

Radionica se odvija online na aplikaciji ZOOM te će krenuti 13. rujna u 19:30 sati. Odvijat će se ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom sve do kraja listopada, a svaka će radionica trajati 3 sata. Radit ćemo na svim formama i oblicima, a poseban ćemo naglasak staviti na kreativno pisanje za film i vizualne medije!

Prijaviti se možeš preko Google obrasca: https://forms.gle/SWuskVwCM7CBpGzU7

Na radionicama ćeš razviti i ovladati tehnikom kreativnog pisanja te ćeš raditi na razvoju vlastitog djela. Nakon što svoje djelo usavršiš na individualnim konzultacijama s mentoricom, postavit ćeš ga na digitalnu platformu gdje će posjetitelji lajkati radove koji im se najviše sviđaju. One polaznike koji budu imali najviše lajkova upoznajemo s hrvatskim izdavačima i urednicima!

Voditeljica radionice je hrvatska redateljica i scenaristica Marina Tetarić Prusec. Diplomirala je filmsku i televizijsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom Dušana Vukotića. Kao redateljica i scenaristica više je godina radila autorske filmove u produkciji HRT-a. Dobitnica je brojnih međunarodnih i domaćih priznanja, a njeni su scenariji za igrane filmove u vrhu filmskih festivala u SAD-u, Rusiji i Indiji. Posljednjih godina Marina Tetarić Prusec radi u nezavisnim produkcijama.

Radionica je za polaznike potpuno besplatna jer su sva financijska sredstva osigurana iz europskih fondova. Vrijednost radionice po osobi je 2.500,00 kuna.

Otvorena medijska grupacija provodi projekt u partnerstvu s Centrom za kulturne djelatnosti, a projekt financijski podržava Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ministarstvo kulture i medija RH.