Home » Informirani i samostalni mladi

Cilj programa je osigurati mladim osobama sve potrebne informacije, vještine i znanja da postanu zadovoljni i produktivni članovi/ice društva kojima se poštuju ljudska prava i koji poštuju tuđa ljudska prava.

Projekt Pametno NE nasilju

Pametno NE nasilju pridonosi smanjenju svih pojavnih oblika nasilja nad i među djecom i mladima tako što osigurava digitalne, dostupne, besplatne video sadržaje za djecu i mlade o načinima reakcije na nasilje kojem su izloženi te ih upućuje da koriste postojeće mehanizme zaštite. Time se smanjuje mogućnost eskalacije nasilja među djecom i mladima i sprečava daljnji razvoj nasilnog ponašanja.

Projekt se provodi uz financiranje Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike od 1. lipnja 2020 godine.

Projekt Živjeti samostalno

Projekt „Živjeti samostalno“ provodio se uz financijsku potporu Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike od prosinca 2019. godine do kraja svibnja 2020. godine.

Projekt je usmjeren na mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji izlaze iz svih oblika sustava te se osamostaljuju.

U sklopu projekta je izrađene su dvije animacije: „Kako kuhati zdravo i jeftino?“ te „Vođenje osobnih financija“ .

Video animacije mladima na popularan i razumljiv način daju savjete za uspješno vođenje samostalnog života, pravilnu i ekonomičnu prehranu te vođenje osobnog budžeta.